Wednesday, January 07, 2009

TV-helgerna som var

Julhelgerna är nu definitivt ÖVER och det är dags att summera det som förenar oss alla under ledighet: TV-tittandet.

Just denna säsong verkar krisen ha drabbat även fjernsynsbolagen för det satsades inte stort nånstans egentligen. Några höjdpunkter fanns dock:

VD: Knäpp lägenhetsteater med bl a Ernst-Hugo. Vissa gör vad som helst för chefen. E-H är givetvis suverän som VD och Johan Rabeus minst lika bra som stirrig pundare.

Sällskapsresan II – snowwroller: Kanske inte lika bra som 1:an men vi får i alla fall klart för oss vilka som är dom riktiga töntarna. Och glöm inte Bengt Palmers hysteriska slalommusik!

Kejsaren av Portugallien: är precis lika bra som dramadokumentären Selma är dålig. En produktion där inget lämnas åt slumpen. Ingvar Hirdvall är galen på ett majestätiskt sätt.

Diverse Jönssonligor: Påminner oss om det gamla trygga Sverige innan finanskris och IT-stress.

Stjärnorna på slottet: Småsegt emellanåt men alltid kommer det fram nåt som höjer ögonbrynen.

Tilläggas kan att kalle anka på j-afton inte är roligt för varken barn eller vuxna. Barn vill öppna paket och vuxna har sett det på tok för många gånger. Av samma anledning skippade jag Ivanhoe i år. Såg inte en sekund.

Idag är det dags att ladda videon för Tudors börjar igen. Det går på den för skiftarbetande omöjliga tiden 22. för sent på tidiga skiftet och innan hemkomst på det sena. blä!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home