Wednesday, February 25, 2009

Kungligt

Jag kan bara inte låta bli att kommentera det här med Viktoria. Snacka om PR-kupp! Precis när man nästan har glömt bort att vi har monarki kommer detta, en vanlig sketen tisdag, dan innan löning till ett sönderfruset land i kris. Vips är kungahuset hetare än jalapeños oavsett om man är för och emot. Ja, det är nästan det bästa med alltsammans: vi börjar äntligen diskutera monarkins vara eller inte vara igen. Dags för folkomröstning?

Jag tycker såhär: kungen är väl en kul maskot som man kan garva åt lite emellanåt, men han och hans gäng är på tok för dyra i drift! I kristider kan vi dra ner lite på det kungliga. OK för bröllopet då, det var ju ändå över 30 år sen det var kungligt bröllop sist, men allt annat krafs? Om vi - mot förmodan - avskaffar hela klabbet kan Bernadotterna bli diplomater och träffa höjdare på jobbet ändå. Och det finns ju egentligen bara en kung - Elvis.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Läste en rolig kommentar till det hela: Det komiska i att förlovningen där en fitness-kung ingår tillkännages på fettisdagen... :)

4:32 PM

 
Blogger Knegarn said...

Detta för att Viktoria nu är "Gladare än på länge" och har kommit över sina ätstörningar. Så d e bara å hugga in på en semla!

5:17 PM

 
Anonymous Anonymous said...

HAHAHAHAH! :) ... för jag har en annan idé till monarki. Varför kan vi inte få rösta fram en ny kung varje gång det är dags. Man pensionerar kungfan när han är 65 och då väljer man en ny kung och så låter man vem som helst kanidera. bra va? Då får liksom alla en chans till att låna slotten, bilarna, stugorna och all annan skit som kungen har under sin mandatperiod.... och som sagt, det finns ju redan en kung: Elvis !!! www.elvisshow.se

12:05 PM

 

Post a Comment

<< Home