Sunday, July 29, 2007

Tvångsblogg

Knegarn har nu avverkat 2 av 3 semesterveckor (jag har inte mer semesterdagar i år) och det borde alltså finnas massor å skriva om. londonresan börjar redan blekna bort men ni kan ju läsa om pughkonserten i fredags i jp på måndag 30:e.

Igår var vi å hälsade på min mormor på korttidsboendet där hon hamnat efter en stroke. Hon längtar hem till Ovdaskog och det tror jag det när hon han bott där i över 60 år. De e jobbigt att bli gammal.

När vädret nu e som det e - det sämsta julivädret på år och dag - får man ägna sig åt andra saker. musik och böcker om musik.

just nu läser jag en bok om frank zappa. han var ingen sympatisk människa, zappa. känslokall, kontrollfreak och arbetsnarkoman. men han har gjort mycke bra musik och man kan ju hålla sig till det. på ett plan - karriärmässigt - påminner han om eddie meduza: han gjorde en massa snusklåtar men ville ändå bli tagen på allvar med sina seriösa kompositioner. zappa har gjort mängder av orkestermusik men är ändå mest känd för bobby brown. han betalade symfoniorkestrar med pengar från spekulativa och oväntade singelhits som nyss nämnda bobby brown och valley girl.

Sen kan man lira med sommarlediga kompisar. william var här igår och då blev det ju några jazzstandarns såklart. nästa vecka kommer micke g så det blir nog improvisationsrock med honom och pierre

0 Comments:

Post a Comment

<< Home