Monday, May 14, 2007

Bilen dog!

Ja samtalsämnet i dagarna är ju melodifestivalfiaskot så vi tar väl det först. Det är inte samma tävling längre. På det glada 80-talet var melodifestivalen VÅR tävling, vår västerländska kultur. Det är inte så längre. Antalet länder har fördubblats sedan dess och nu har vi inte en chans. Va naiv man var som trodde Ark skulle vinna. Det spelar ingen roll vad vi skickar längre.

Men jag måste säga att östländerna hade en del bra bidrag. Vitryssland, Cypern (är väl inget riktigt östland men det ligger långt österut. dom åkte ut i kvalet förresten), Ryssland och vinnaren var faktiskt BRA. Men visst känns det märkligt att ha de gamla storländerna i sammanhanget sist.

MEN VEM BRYR SIG OM MELODIFESTIVALEN NÄR BILEN ÄR SÖNDER??? Vi skulle åkt till Ullared på en liten dagstripp i lördags. Första varningen: centrallåset funkar inte. andra varningen: bilen går inte igång, inget går igång, den är helt död. Givetvis tänker man: glömde jag stänga av nåt när jag kom hem efter grisfredan? (annat ord för IKEA:s långfredag, där man jobbar 05.30-17.00 varannan fredag) Radion? Nej. Lyset? nej. Operation startkablar inleddes.

Vi letade upp en granne som kunde hjälpa oss. Han hade startkablar, verktyg och allt, bilen gick igång men så fort han (jag tror han heter Daniel, tusen tack ska du ha) tog bort startkablarna dog bilen igen. Batteriet var alltså helt urladdat. Var det nåt fel på det? vi åkte till Biltema å köpte ett nytt. Slängde i det, och det var ju laddat så vi kunde ta oss till en släkting som hade mätare å vi mätte spänningen. batteriet e ju tolv volt men generatorn ska få upp det till 14 volt för att batteriet ska laddas, tydligen. Släktingens bil va iallafall uppe i 14 volt me motorn igång och våran då 12 volt. alltså laddades inte batteriet.

Svåger jocke sa att det kunde va kolen i generatorn som var boven. Så har man lärt sej nåt idag med. Det blev till å vänta hela helgen innan bilen kunde lämnas in på en mack som hade tid och som kunde fixa det innan torsdag. långhelgens resa torsdag-lörda står på spel. Fortsättning följer...

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Alltid surt när ens hjul krabbar men det var kanske ett omen om att alltid undvika ullared :-)

12:51 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Tja, bilar är inte att lita på! Måndag .. urk ja .. fick ditt msgs på myspace nu. Klockan är typ. 17.00.

Men iallfall.. Pellgnillot hälsar lycka till!
Min tur att spamma! hehhehehe..
http://www.myspace.com/pellegnillotpop

4:56 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Det är alltid piss när det är något som strular med bilen! Håller med dig helt om Melodifestivalen. Snart är det helg! Hare gott

Jernhagen

12:04 AM

 

Post a Comment

<< Home