Monday, August 31, 2009

Sommaren är slut

Det är den sista augusti och det har blivit dags att summera sommarn. Den var bra faktiskt, och förlängdes genom badande in i det sista nämligen måndag till torsdag förra veckan. Hela listan:

17 juni - Tahesjön
23 juni - Vättern
24 juni - Vättern
25 juni - Vättern
28 juni - Vättern
29 juni - Vättern
2 juli - Vättern
16 juli - Vättern
17 juli - Vättern
6 augusti - Vättern
8 augusti - Vättern
9 augusti - Vättern
20 augusti - Vättern
24 augusti - Vättern
25 augusti - Vättern
26 augusti - Fängen
27 augusti - Vättern (kanotklubben)

När inget annat anges är det vätterstranden sjöbo som innebär Vättern. Lite kul då att jag avslutade badandet vid kanotklubben, mest för att jag väntade på att få köra in bilen i garaget men där stod en målarbil i vägen fram till 15.30 varje dag förra veckan. Jag tror jag har slagit personligt rekord i badande i Vättern i år. Jämför här och här.

Saturday, August 08, 2009

Jag mötte Kamprad

Den här helgen svämmar Facebook över av bilder på IKEA-folk som hamnat på bild med Ingvar Kamprad. Han besökte nämligen "vårat" lager i fredags. Jag fick aldrig till nån sån där bild, jag försökte inte heller. Kanske var det dumt, men det är inte säkert en bild är det varaktigaste minnet.
Istället väntade jag tills möbelkungen precis skulle lämna lagret och tackade honom för att han kommit hit. Det första han sa var "Är du kravmärkt?". Jag har nämligen en massa klistermärken från bananer på mitt stämpelkort och han skulle väl kolla vad jag hette eller nåt. Sen sa han: "Det var kul att jag fick komma hit".
Kamprads handslag var i en klass för sig. En gigantik näve grep tag i min hand. Det kommer jag att minnas mer än tusen låtsaskamratliga bilder.