Sunday, April 26, 2009

När solen skiner blir det uteservering. Framförallt blir det Fiskarn eller Bishops. En titt i backspegeln visar att Fiskarn dominerade förra året, men Bishops har ju ett större sortiment öl på fat. I fredags passerade jag Bishops på väg från replokalen till frun som var på Kicks. 16.15 hängde kanske 4 pers utanför biskopens, inget anmärkningsvärt, men när vi återkom exakt vid insläpp var det säkert 50-60 pers som stod och skockades för att sedan föras in i sin rätta fålla (tack för den, Blå Tåget).
Detta är ju Sverige, ingen skulle komma på tanken att tränga sig, ej heller det barbariska tilltaget att hoppa över staketet. Själv använde jag den hyfsat burdusa metoden att helt enkelt paxa ett bord medelst kvällstidning, och jäsiken vad osvensk det kändes! Vi kunde ändå samsas med ett annat lite äldre par. Sen kom nästa kö, lika prydlig och ringlande hela vägen från uteserveringen till disken därinne. Allt var frid och fröjd förutom att jag vid bordet hade en blomlåda som skymde solen kring brösthöjd. Men solbränd blev jag, grunden lades på Fiskarn förra lördan. Strålande tider, härliga tider!

Bokhyllan del 2


Skruva i en skruv


Den s k reseprogramsposen

Äh lika bra att fortsätta jobba

Nära till datorn och allting

Knegarn gör en Timell

När man jobbar på Lagret är ju inte direkt det första man känner för att göra på lördan att besöka Varuhuset men det var precis vad jag och frun gjorde igår. Det var dock skönt att inse att man inte behövde lägga produkterna på en pall och att man inte heller behövde lasta pallen i en lastbil…Sånt får en liksom nog av på arbetstid.
Istället blev det lite småplock och framförallt - en smal variant av Billybokhyllan där frun ska ha saker relaterade till sin sminkblogg. Med lite krångel fick vi också in den 2 meter långa kartongplankan i bilen!
Här – som enda ställe på nätet - kan ni följa arbetet med hyllan.

Det behövs gott om plats - hallen funkar

Statens kontrollant

Hmm...ser bra ut

Bäst å ta en sniff

Japp, det blir godkänt!

Sunday, April 19, 2009

...och på den tredje dagen återuppstod Knegarn som soloartist

Jag skrev om detta på min myspace också men det är väl lika bäst å ha det här med: Knegarn är soloartist igen, och det är en ny platta på gång. Knegarnbandet blev inte riktigt som det skulle, eller så var det just vad det blev, men det är inte den ultimata farkosten för Knegarns låtar.

Thursday, April 16, 2009

Samma gamla Jönköping fast ändå inte


Gammalt och nytt sida vid sida


Skulle du känna igen den här stan om du inte varit här på ett par år?

Kommande SMOT-hus.


Monday, April 13, 2009

Knegarn hoppar på ännu en ny trend

Twitter!

Saturday, April 11, 2009

Samma gamla skivmässa fast ändå inte


Bishops-sol

Maffian?

Påskfärgsmatchade bilar

Att fira påsk i Jönköping är så jävla klockrent, det spelar ingen roll vad Sjökan säger. Skivmässa, motormässa, strålande sol, ägg, öl och rock'n'roll.
På tal om Sjökan så hittade jag "12 saker som jag lovat att göra" av Magnus Johansson som vi lyssnade en del på i gymnasiet. Jag minns den som lite för glad jämfört med Magnus Johanssons självbetitlade mästerverk till debut (kolla bara in det här, iofs också rätt glatt, jag hade velat hitta Pappa är en flygkapten).
Sedan 1992 har jag besökt skivmässan i jkpg och från 2000 också sålt skivor där. I år flyttades kalaset till Huskvarna Folkets Park men det är som vanligt ändå. Kjell dyker upp med nån obskyr vinylsingel, Eric dyker också upp med nåt liknande och inte var det mer plats att botanisera nu heller. Nytt i år är dock cykling till och från mässan, jobbigt dit men rätt smidigt hem. Gav mersmak.


Sunday, April 05, 2009

knegarn promenerar ifrån HV-förlusten


Vättervy

En och annan and

Tåg kommer

Och går

Vattenhål i startgroparna...

Wednesday, April 01, 2009

Full fart mot nästa helg

Det blev ju ingen riktig helg förra helgen, nästan bara olika sorters jobb och en del förgäves, så det är bara å tröska på till nästa. Solen skiner, opera skall repeteras (en låt bara) och så är brödet slut.