Wednesday, February 25, 2009

Kungligt

Jag kan bara inte låta bli att kommentera det här med Viktoria. Snacka om PR-kupp! Precis när man nästan har glömt bort att vi har monarki kommer detta, en vanlig sketen tisdag, dan innan löning till ett sönderfruset land i kris. Vips är kungahuset hetare än jalapeños oavsett om man är för och emot. Ja, det är nästan det bästa med alltsammans: vi börjar äntligen diskutera monarkins vara eller inte vara igen. Dags för folkomröstning?

Jag tycker såhär: kungen är väl en kul maskot som man kan garva åt lite emellanåt, men han och hans gäng är på tok för dyra i drift! I kristider kan vi dra ner lite på det kungliga. OK för bröllopet då, det var ju ändå över 30 år sen det var kungligt bröllop sist, men allt annat krafs? Om vi - mot förmodan - avskaffar hela klabbet kan Bernadotterna bli diplomater och träffa höjdare på jobbet ändå. Och det finns ju egentligen bara en kung - Elvis.

Friday, February 20, 2009

Kan man få se på tv ifred?

Detta handlar specifikt om "Skavlan" men egentligen om förinspelad tv, om än så nära inpå, i synnerhet. Våra kära kvällstidningar fiser ju ut poängen med alla program innan man sett dom! (jag kunde i o f s inte se programmet ändå pga TSOOL, men) som gigantiskt på spåret-fan var det en sorgens dag när man fick veta att Oldsberg slutar (vilken dötråkig intervju me anna ternheim i reprisen av popcirkus föresten).

Vem tar över? Peter Settman, som pajade Så ska det låta? nu har hammerfall snott från Bach. äh jag lägger ner

Som ni märker har jag inte skrivit nåt på ett tag. Speciellt lite har jag skrivit om Melodifestivalen - och det kommer jag att fortsätta med att inte göra. Nu börjar däremot en period med mycket livemusik - egen men framförallt andras. Check this out:


20 feb (idag): The Soundtrack of our lives i Parken

21 feb (eget gig): Jag sjunger Elvis med Åke Perssons sångare

28 feb: Jerusalem i Skillingaryds Arena (!), därefter eget covergig i Vaggeryd

1 mars: Judas Priest, Testament och Megadeth på Scandinavium

13 mars: Danko Jones i Parken

27 mars: Dylan i Kinnarps Arena

3 april: Thåström i Parken


Slå det om ni kan! 3 april kanske det redan är såhär varmt:

Thursday, February 05, 2009

Knegarn på Radio!

Det är lika bra att skriva det här med: jag ska vara med i Radio Jönköping imorgon fredag någon gång mellan 8 och nio. Här e en länk.