Friday, January 30, 2009

Männen på taket

Idag är det 40 år sedan Beatles spelade på taket. Här kan man avnjuta 2 låtar från det evenemanget.

Thursday, January 29, 2009

Nyupptäckt och död

Jag har vääldigt bred musiksmak och trots att jag har en gigantisk skivsamling behöver jag ständigt ny musik - på jobbet. Då lånar jag skivor på bilblan och lägger in dem i mobilen. Brittisk folkrock är ofta trevligt. Fairport Concention, Bert Jansch, Steeleye Span, Dubliners, Incredible stringband etc. Ofta nämns andra artister i samband med dessa och John Martyn är ett namn som dyker upp, bara genom att läsa lite om honom i ett rocklexikon insåg jag att detta borde va nåt för mig.

Biblan hade 2 plattor me'an. Den första bara sång och akustisk gitarr rakt uppåner, lagom originellt men stilfullt. På "Bless the wheather" händer det saker. Helt band, fortfarande till stora delar akustiskt, själfull sång och spännande gitarrspel. man får nån slags Sagan om ringenkänsla, typ när de bara vandrar runt i skogen. Bonusspåren (och versionerna) som följer med cdn är i många fall bättre, och längre än de som var på original-lpn. Detta ger mersmak, detta var för 3 veckor sen. Nu är han död, dog idag, 60 år gammal. Bless the wheather, and bless John Martyn.

Wednesday, January 28, 2009

Lets dance! No thanks...

Så har nästa allvarliga olycka drabbat den märkliga underhållningsföreteelsen Let's dance. Mojjes hjärtinfarkt har följts av Magdalena Graafs hjärnblödning. Och detta är alltså folk i min egen ålder (35), inga Lasse Brandebys den här omgången. Vad ska hända härnäst? Blondinbälla bryter höftleden? Bäst att hålla sig ifrån dans och all annan idrott som inte alstrar musik. Att lira i coverband är en ansträngade sport det med...

Sunday, January 25, 2009

När man är en glad pensionär del 2

Vilken tur att Jimmy Page löd "mitt" råd.

Monday, January 19, 2009

Blogg bara sådär

jag sitter och lyssnar på Frida Hyvönen på p3 live och då kan man ju blogga samtidigt, men om vad? Kan ju konstatera att mer än halva tråkmånaden januari har gått (gott!) att man tydligen får lön på fredag (gotti!) och så coverspelning på lörda (gottgott!)

Mer då? Mitt ständiga favoritämne efter musik: TV. ja d e ju galor överallt som tidigare konstaterat. Å nog fan är Robert Gustavsson med. Turligt nog har lite braiga serier börjat igen, Californication strax...

Friday, January 09, 2009

När man är en glad pensionär

Idag fyller Jimmy Page 65 år. Detta firar han genom att leta efter en ny sångare till Led Zeppelin. Samtidigt har Robert Plant just korats till världens bäste rocksångare genom tiderna. Det går inte riktigt ihop det här: fylla pensionär, ersätta en oersättlig, själv försöka leva upp till omöjliga förväntningar. Nä, vila på lagrarna, Jimmy.

Thursday, January 08, 2009

Galet mycket galor

Det var så skönt att man jobbade kväll igår och slapp se Grammisgalan. Det räcker mer än väl att läsa lite på kvällstidningarnas sajter så blir man helt likgiltig. Det enda jag hade velat se var A Camps framtränande, men det dyker väl upp nånstans ändå.

Detta är ändå bara början på galornas herravälde. hela januari och en bit in i februari ser vi bara artister hålla i priser alternativt sura för att de inte får nån. Och jag ger blanka fasen i vilket - Ut å spela med er! Var är livemusiken den tråkigaste och fattigaste månaden på året? Ingenstans! Nu får även artisternas julledihet vara slut.

Arbetsdagen börjar ute på vägen. Igen, som Lundell skulle ha sagt.

Wednesday, January 07, 2009

TV-helgerna som var

Julhelgerna är nu definitivt ÖVER och det är dags att summera det som förenar oss alla under ledighet: TV-tittandet.

Just denna säsong verkar krisen ha drabbat även fjernsynsbolagen för det satsades inte stort nånstans egentligen. Några höjdpunkter fanns dock:

VD: Knäpp lägenhetsteater med bl a Ernst-Hugo. Vissa gör vad som helst för chefen. E-H är givetvis suverän som VD och Johan Rabeus minst lika bra som stirrig pundare.

Sällskapsresan II – snowwroller: Kanske inte lika bra som 1:an men vi får i alla fall klart för oss vilka som är dom riktiga töntarna. Och glöm inte Bengt Palmers hysteriska slalommusik!

Kejsaren av Portugallien: är precis lika bra som dramadokumentären Selma är dålig. En produktion där inget lämnas åt slumpen. Ingvar Hirdvall är galen på ett majestätiskt sätt.

Diverse Jönssonligor: Påminner oss om det gamla trygga Sverige innan finanskris och IT-stress.

Stjärnorna på slottet: Småsegt emellanåt men alltid kommer det fram nåt som höjer ögonbrynen.

Tilläggas kan att kalle anka på j-afton inte är roligt för varken barn eller vuxna. Barn vill öppna paket och vuxna har sett det på tok för många gånger. Av samma anledning skippade jag Ivanhoe i år. Såg inte en sekund.

Idag är det dags att ladda videon för Tudors börjar igen. Det går på den för skiftarbetande omöjliga tiden 22. för sent på tidiga skiftet och innan hemkomst på det sena. blä!

Sunday, January 04, 2009

Peugeot!

Ut med den här, in med DEN HÄR:

Ja det är faktiskt sant, Opln (Eddie Meduzastavning, uttalas lite hääälvämrikääänskt) har gjort sitt enligt Holmgrens, så det var bara att att ta med sig fru och svåger igår och välja ut en nytt fordon. Det är en 05a så den ska förhoppningsvis hålla ett tag. Hämtas imorrn - då ska den även ha vinterdäck. Kan behövas...

Bilköpet firades på kvällen med Bishops-öl med frun och två lillebröder Svensson. Ej släkt vad man vet...