Sunday, July 29, 2007

En rask repris

ja det gick raskt att ta sej igenom åtta avsnitt av raskens. vilken serie. makalös. sven wollter rules!

att det har gått åtta veckor av sommaren därmed känns inte lika bra. för det är inte sommar på rikigt. klimathotet är nog inget hot utan en realitet. det är bara att gå utanför dörrn så har man det där ingentingvädret rakt i synen. i juni badade jag åtta gånger. i juli - ingen. Ett givet ämne för en knegarnlåt? ja , det är så givet så...ni som läser det här kan väl skriva en knegarnlåt om den dåliga sommar? det kan räcka med em refräng, är det en deal? HALLÅ DÄRUTE!

Tvångsblogg

Knegarn har nu avverkat 2 av 3 semesterveckor (jag har inte mer semesterdagar i år) och det borde alltså finnas massor å skriva om. londonresan börjar redan blekna bort men ni kan ju läsa om pughkonserten i fredags i jp på måndag 30:e.

Igår var vi å hälsade på min mormor på korttidsboendet där hon hamnat efter en stroke. Hon längtar hem till Ovdaskog och det tror jag det när hon han bott där i över 60 år. De e jobbigt att bli gammal.

När vädret nu e som det e - det sämsta julivädret på år och dag - får man ägna sig åt andra saker. musik och böcker om musik.

just nu läser jag en bok om frank zappa. han var ingen sympatisk människa, zappa. känslokall, kontrollfreak och arbetsnarkoman. men han har gjort mycke bra musik och man kan ju hålla sig till det. på ett plan - karriärmässigt - påminner han om eddie meduza: han gjorde en massa snusklåtar men ville ändå bli tagen på allvar med sina seriösa kompositioner. zappa har gjort mängder av orkestermusik men är ändå mest känd för bobby brown. han betalade symfoniorkestrar med pengar från spekulativa och oväntade singelhits som nyss nämnda bobby brown och valley girl.

Sen kan man lira med sommarlediga kompisar. william var här igår och då blev det ju några jazzstandarns såklart. nästa vecka kommer micke g så det blir nog improvisationsrock med honom och pierre

Monday, July 16, 2007

knegarn äter fisk

japp, vi lirade ju på Fiskekrogen me Wanted igår och då fick man ju passa på å ta sej en feskabit. Kolla va läckert!

Friday, July 13, 2007

Några ord om metallicakonserten

Det blev en riktig nostalgikick med nästan enbart gamla godingar från 1983-91 (två låtar var nyare än så) och framförandet var exemplariskt utom på en punkt: Lars Ulrich behöver hem å öva på sitt dubbeltramp. Det blev extra tydligt i "One" där den tuffaste biten inte alls blev tuff utan klumpig och fumlig. Skärpning! Annars var det hur bra som helst, jag saknade bara en låt - Blackened.

Mer från Stadion

En lugn, förlåt två lugna Hetfields mitt i stormen .
Fullt ös i "Seek and destroy"
Nästan en närbild
Plötsligt befinner sig Hetfield över Ulrich

Metallstadion

Stadion
Solen bryter fram
Notera flaggorna.
Amerikansk till vänster, svensk till höger
Bomber och granater under "One"

Wednesday, July 11, 2007

Knegarn har semester


Nyander har redan bestämt att nästa Knegarnplatta ska heta ”Knegarn har semester”. Frågan är bara när/om det kommer nån ny Knegarnplatta. Låtar finns det i överflöd, men vem ska köpa den? Man kan som bekant inte sälja plattor längre...

Men det är i alla fall så att Knegarn har semester just nu. Min vana trogen så har jag delat upp ledigheten, denna veckan är en uppvärmning, eller nedtrappning kanske, sen jobbar jag 1 vecka och har därefter 2 veckor till ledigt. Nu blir det inte så mycket slappande, mycket pga av giget på fiskekrogen på sönda, it’s only rock n’ roll - but i like it.

Det göttigaste me å ha semester är inte att slippa jobba utan att slippa göra de mördande tråkiga matlådorna som e nästan ännu tråkigare att äta än att tillaga.

Imorrn blir det lite extra skoj mellan repningarna. Jag ska på Metallica på sthlm stadion, en sista minutenbussresa som jag bara inte kunde motstå. Utförlig rapport på freda, hej så länge!

Tuesday, July 10, 2007

Söndagsnöje saknas?

då e de bara å knalla ner till Pirens Fiskekrog kl 22 på söndag. Coverbandet Wanted me Piren-Patrik på trummor öser loss.

Thursday, July 05, 2007

läsa gamla bloggar

Att man kan kommentera bloggar är allmänt känt men detta måste va nånslags rekord:

http://miafriedner.blogg.se/120905165142_ingen_magnetisk_dragningskraft_d.html#comment

Sommarnöje saknas

ja de e ente mycke man kan göra. Har vart förkyld/febrig sen i tisdags, så det blir till å myspacea, lyssna på gamla vinylplattor och Sommar. jag planerar dock att jobba imorrn.

Nästa vecka e de semester. bl a ska jag gå på metallica på sthlm stadion. Då bör regnet ha upphört, eller...? Man kanske inte ska klaga, Eric och Berg m fl e ju på roskilde vilket måste va en fuktig upplevelse.

Förövrigt verkar Pellegnillot ha kört om En dum en vad gäller bloggande...