Thursday, May 31, 2007

Knegarn på Hultsfred

http://www.rookie.nu/Knegarn

här har jag lagt upp mina greatest hits för att få en chans att spela på hultsfredfestivalen. Gå in å lyssna å rösta.

Then came the last days of May

Så heter en låt med Blue Öyster Cult och vips är det den siste maj. Jag lyssnar i detta nu på plattan med den låten. Maj månad har inte svarat upp till förväntningarna vädermässigt, slutet har varit riktigt kass och nu början man undra om det blir nån sommar överhuvudtaget. Särskilt kritisk är tisdagen när vi ska spela på torget i Tranås. Det MÅSTE bli bättre väder tills dess. Vi i bandet spelar ju oss varma men den stackars publiken…

"They're ok the last days of may, I'll be breathing dry air
I'm leaving soon, the others are already there
You wouldn't be interested in coming along, instead of staying here
They say the west is nice this time of year"
D. Roeser

Saturday, May 26, 2007

Symfonirock är en bespottad genre...

...men när symfonirock är som bäst slår den det mesta på fingrarna. Som jag ser det har musik massor av funktioner, men en av de viktigaste är ESKAPISM. Man ska kunna fly från verkligheten eller iallafall vardagen. Till vår hjälp tager vi då dessa plattor:

King Crimson: In the court of the crimson king, In the wake of poseidon, larks tounges in aspic
Emerson, Lake and Palmer: typ ALLT dvs 1a självbetitlade, Tarkus, Pictures at an exhibition etc etc etc
Yes: The Yes album, Fragile, Close to the edge (som även gav namn till ett gammalt band jag hade med William
Genesis: Foxtrot (gillar genesis sådär ,men denna plattan e go)
Jethro Tull: Thick as a brick (å en massa annat me dom som inte är symfrock, men denna plattan passar in här.

Symfonirock var till en början en utpräglat brittisk genre i skiftet 60/70tal, amerikanerna hängde på senare med Kansas och...kommer inte på nåt mer just nu men på 80/90talet kom ju dream theater t ex. canada hade och har ännu RUSH, kolla upp dom oxå eller vad säger du Eken? Marillion får man väl nämna som 80tals symfrock.

iallafall, tillbaka till skivlistan: King Crimson blev snabbt av med sin sångare Greg Lake, han slog sig ihop med Keith Emerson från The Nice som oxå var pionjärer i fusionen av rock och klassisk musik tillsammans med Procol Harum (som oxå borde va med på listan, orkar inte lägga in dom). Emerson och Lake snodde Carl Palmer från HM-bandet Atomic Rooster och blev alltså ELP som är symfrockens svar på Led Zep ty de bytte aldrig medlemmar. King Crimson bytte medlemmar typ jämt och obestridlig ledare var Robert Fripp. King Crimson lämnade inte bara över sin originalsångare Greg Lake till ELP utan även textförfattaren Peter Sinfield. är det nån som hänger med fortfrarande?

Symfonirockmusikerna var från början

BEGÅVADE
AMBITIÖSA
VÅGHALSIGA

De blev i värsta fall rika och trötta. de flesta av dem blev det, tyvärr. alla ovan nämnda har dock kämpat på med vissa avbrott och jag såg både yes och jethro tull på sweden rock 2003 i hyfsat god form.

sök nu på youtube som galna, och som beatles sa för 40 (!) år sen: a splendid time is guarateed f0or all

Wednesday, May 23, 2007

Det blåser kallt kallt väder ifrån sjön

Så sjöng min far på 80-talet och det gäller än. För visst, solen skiner men det blåser och det har blåst hela inne. alltså trotsar jag den svenska solpaniken som går ut på att man ska rusa ut och tända grillen så fort det blänker till på himlen. Nån ska ju skriva låtar oxå...

Monday, May 21, 2007

20 år med elgura

japp, för ganska precis exaxt 20 år sedan köpte jag denna skönhet.Att sedan bas blev mitt huvudinstrument från 1993 och framåt kan ju inte gitarren rå för...

Wednesday, May 16, 2007

things are looking up

bilen e lagad, hotellet bokat, pengarna växlade och appropå ingenting - den 3e aug får stones ett prominent förband - Van Morrison. ibland e livet gött...

Monday, May 14, 2007

Bilen dog!

Ja samtalsämnet i dagarna är ju melodifestivalfiaskot så vi tar väl det först. Det är inte samma tävling längre. På det glada 80-talet var melodifestivalen VÅR tävling, vår västerländska kultur. Det är inte så längre. Antalet länder har fördubblats sedan dess och nu har vi inte en chans. Va naiv man var som trodde Ark skulle vinna. Det spelar ingen roll vad vi skickar längre.

Men jag måste säga att östländerna hade en del bra bidrag. Vitryssland, Cypern (är väl inget riktigt östland men det ligger långt österut. dom åkte ut i kvalet förresten), Ryssland och vinnaren var faktiskt BRA. Men visst känns det märkligt att ha de gamla storländerna i sammanhanget sist.

MEN VEM BRYR SIG OM MELODIFESTIVALEN NÄR BILEN ÄR SÖNDER??? Vi skulle åkt till Ullared på en liten dagstripp i lördags. Första varningen: centrallåset funkar inte. andra varningen: bilen går inte igång, inget går igång, den är helt död. Givetvis tänker man: glömde jag stänga av nåt när jag kom hem efter grisfredan? (annat ord för IKEA:s långfredag, där man jobbar 05.30-17.00 varannan fredag) Radion? Nej. Lyset? nej. Operation startkablar inleddes.

Vi letade upp en granne som kunde hjälpa oss. Han hade startkablar, verktyg och allt, bilen gick igång men så fort han (jag tror han heter Daniel, tusen tack ska du ha) tog bort startkablarna dog bilen igen. Batteriet var alltså helt urladdat. Var det nåt fel på det? vi åkte till Biltema å köpte ett nytt. Slängde i det, och det var ju laddat så vi kunde ta oss till en släkting som hade mätare å vi mätte spänningen. batteriet e ju tolv volt men generatorn ska få upp det till 14 volt för att batteriet ska laddas, tydligen. Släktingens bil va iallafall uppe i 14 volt me motorn igång och våran då 12 volt. alltså laddades inte batteriet.

Svåger jocke sa att det kunde va kolen i generatorn som var boven. Så har man lärt sej nåt idag med. Det blev till å vänta hela helgen innan bilen kunde lämnas in på en mack som hade tid och som kunde fixa det innan torsdag. långhelgens resa torsdag-lörda står på spel. Fortsättning följer...

Saturday, May 12, 2007

Now playing

så var det musikbloggsdax igen. jag å Pjär har kokat ihop en liten sommarhit som med fördel avlyssnas på Saintclairsidan. Själv har jag den gångna månaden mest lyssnat på:

Loney, dear: Loney noir
The Mary Onettes: The Mary Onettes
Dinosaur Jr: Beyond
Laakso: Mother, am I good looking?
Guided by voices: Mag earwhig

Monday, May 07, 2007

Festivalcamping, Huskvarna 070505



Picknick i det gröna vid niotiden under Popadelica. Idylliskt, eller hur?

Friday, May 04, 2007

Let you entertain me




Efter att någorlunda vilat ut efter förra helgens coverslit är det nu dags för nästa helg. Det ska bli lite mer musikkonsumtion än produktion.


Men först ska friijk och jag ta tag i Nontagprojektet än en gång genom att gå igenom lite gamla inspelningar.

Ikväll tycker jag ni ska gå på Bandstand på Sir Simons. Bland annat spelar Pistolese, och det vill väl ingen missa?