Saturday, December 30, 2006

Utmaning

Här kommer listan som Mia bad om:
1) Jag vet att det blir ett gäng spelningar med Wanted även nästa år.
2) Jag vill spela in en knegarnplatta med ett helt band. Ett band som helst inte bara består av mig själv
3) Jag hoppas att jag och frun kan få gemensam semester i år. Det har vi nästan aldrig haft
4) Jag tror jag tror på sommaren. Jag tror jag tror på sol igen
5) Jag önskar mig fler helger 2007 så inte alla kul saker krockar med varandra hela tiden

Thursday, December 28, 2006

Gå på konsert

Ja för tredje gången på en vecka var det konsertdags i afton. Lite tuffare musik denna gång. Kompledig, nykter och arbetsklädd smög jag in på det lilla Eldslandssurrogatet Insikten längst bort på Kulturhuset. Folkölsandedräkt fyllde lokalen och nitarna blänkte i lysrörsljuset. Rövsvett inledde och spelade sönder gitarrtoppen efter 3 låtar typ, men de kom igen efter lite fix och tricks med utrustningen. Sen tog jag en snabb körv på pressbyron för Nyfiket var stängt som det så ofta är när man mest behöver det. Raskt tillbaka och oldschooldödsarna Nominon verkade startklara. De firar 10-årsjubileum som liveband och jag minns en gammal spelning de gjorde -96 i gränna badlagun på Hovstock on tour, men det är inte många medlemmar kvar sedan dess, kanske bara Juha. Det blev rätt gütt ändå, framförallt Perra karlssons trumspel är en upplevelse att se och höra. Öronen ringde duktigt när jag hämtade jackan i replokalen å tog opeln hem. En utmärkt start på nyårshelgen!

The new blogger

nu har jag bytt till nya blogger. jag vet inte riktigt vad som är skillnaden mot gamla blogger men så är det iallafall.

Wednesday, December 27, 2006

Varför få när man kan låna?

Fick du ingen knegarnplatta i julklapp? Låna den på bibblan!

Tuesday, December 26, 2006

När juldagskvällen glimmar

Juldagsfesten varje år är alltid nåt speciellt. Ett fylleslag med en massa musikkompisar från då och nu. Den här gången blev det lättare att komma ihåg för jag bestämde mej för att vara hyfsat nykter. Det gick såklart åt ett gäng Knegarnplattor. Första delen av kvällen var det liveband, bl a Ed och Dengsi. Den sistnämnde hade lite problem med att stämma gitarren men annars lät det gött. Sedan var det mest disco. På bilden ser man lite av discot. Vid 2 gick jag hem. Hände det nåt kul efter 2, ni som var kvar?

Monday, December 25, 2006

Den hårdast knegande har lämnat oss.

Japp, James Brown har avlidit vid 73 års ålder. Wanted öppnade mängder av gig med I feel good så det känns ju tungt att upphovsmannen inte längre finns. Vi får fortsätta spela låten som hyllning, och jobba lika hårt på scen som James gjorde. Det gör vi nästan redan. Vila i frid, soul brother.

Saturday, December 23, 2006

Hur jul dracks på Bongo Bar

Igår var det dags att dricka in julen. Hon som föreslog detta gick när jag kom till baren. Eller, jag kom inte fram till baren för det var så j-la mycket folk på Bongo. Simpa hade iallafall ett bord och det blev nåra 2 för 1-öl innan första bandet the Lips började. Det lät lite Ark och lite Bowie. Sen kom The mary onettes och gjorde ett kort men gott framträdande. Mycket trevligt på det hela taget.

Thursday, December 21, 2006

Årets 2006

Nu har JP publicerat sin årsbästalista så då är det väl dags för mig med. Denna gång har jag delat in plattorna i köpta och lånade/brända skivor. Jag har ännu inte laddat ner nåt album från nätet. Jag vet inte hur man gör.

Köpta skivor utan inbördes ordning:

Ed Green: Ed Greene
Motorpsycho: Black hole/blank canvas
Essex Green: Cannibal sea
The Hugh Scott band II: Bryndwr Road vol 1
Dismember: The god that never was

Lånade/brända skivor utan inbördes ordning:

Belle & Sebastian: The Life Pursuit
Bob Dylan: Modern times
Mikael Wiehe: Främmande land
Iron Maiden: A matter of life and death
Johnny Cash: American recordings V

Och i en egen kategori: Vinyl 2006

The Nykels: Det här går ju bra

Årets festival: Popadelica – för att den är ny och har framtiden för sig. Boka en metalakt nästa år.
Årets konsert: Nån jag inte var på.
Årets rockklubb: Andy och Anjas My Little Firecountry.
Årets musiktävling: Rockjakten. Vår (Wanteds) delfinal var magisk.
Årets egna gig: Sir Simons 2 dec med Wanted. Den som inte var där fattar inte vilket ös det var.
Årets lokalband: Phace O.S, Phoenix Harmony, Phistolese och Amores Pherros.
Förhoppningar inför nästa år: Platta med Phace, Elektrisk platta med Knegarn, G n’ R-platta 6:e mars

Tuesday, December 19, 2006

Skivan e klar!


Ajemänn, lyssnar på den i denna stund. Man kan provlyssna några låtar på myspace som vanligt.

Morgon på Maersk...förlåt, IKEA

Visst ser det idylliskt ut?

Friday, December 15, 2006

Respekt, tack

Jag brukar lyssna på Lantz i P3. Ett program som dock är bäst i små doser, man orkar sällan båda timmarna. Det kan helt enkelt bli lite för fnissigt och hysteriskt emellanåt. Men Annika Lantz har en stor talang: hon lockar intressanta svar ur sina gäster. Det är inte det sämsta.
Med i studion finns också alltid bisittare. Det var där det brast idag, jag minns inte vem det var, jenny nånting. Gäst var iallafall finansminister Anders Borg. Jag har inte mycket till övers för den nya regeringen men dess företrädare bör åtminstone få prata till punkt ibland.
Istället satt denna bisittare och saboterade Borgs frågesvar med att sitta och säga bla bla bla när denne skulle förklara varför man ska sparka på den som redan ligger ner till den skaffar ett jobb. Jag gillar inte heller den taktiken, men visa åtminstone lite respekt! Halva svenska folket har ju röstat fram den här regeringen.

P.S tro mej, moderaterna är INTE det nya arbetarepartiet. Och definitivt inget Knegarnparti. D.S

Wednesday, December 13, 2006

Bra låt, knäpp video

Jag hörde en bra låt på Frank i p3 igår

Uppskjutning

Jag hade egentligen tänkt att gå ner till Kultan och repa lite inför julbordsspelningen men jag har drabbats av nån slags snabbförkylning som började igår och redan verkar gå över. Jag väntar tills imorrn för säkerhets skull. I dessa tider funderar bloggskribenten på sin årets-lista (här är förra årets) men precis som förra året är det ett par skivor och konserter som väntar på att konsumeras innan detta kan ske. Hav tålamod, kära läsare.

Tuesday, December 12, 2006

Patrik Sjöberg=rock n' roll

Såg ni ett herrans liv igår? jag såg det idag på video för jag jobbade kväll. Det var ju för jävvla coolt. Han är ju inte guds bästa barn men han skäms inte direkt för det heller. Kokainprylen i somras var väl lite too much men Patrik Sjöberg är mer rock n' roll än de flesta. Boom schackalack!

Sunday, December 10, 2006

Oss bloggare emellan

Igår var det rockgaragefest hos Anja och Andy. Det var också bloggdiskussion. Jag, Mia och frun snackade om vad man ska ha sin blogg till och vem som ska läsa den. Trots att jag är så lat i mitt bloggande ska jag efter årsskiftet ha två bloggar, en knegarnblogg och en musikblogg. Det blir för splittrat att avhandla Knegarnsaker och andra musiksaker i samma blogg. Sen skriver jag ju här ibland också. Hur ska tiden räcka till?

Nästa ämne: Igår spelade jag även in en ny knegarnplatta. 12 låtar blev det. På en låt körhjälp, precis som förra gången. Plattan kommer eventuellt att mixas den 18 dec. Årets julklapp?

Tillbaka till rockgaraget: Pistolese gjorde en tuff spelning full av energi och attityd. Sura och pigga gubbar helt enkelt. Se dem igen på Kulturhuset den 15 dec ni som kan, jag ska på en annan konsert. Jag ska nästan alltid på en annan konsert.

Nästa band var Sonic order of happiness som jag missade på Födelsedagsfestivalen för jag skulle på en annan spelning. Den sjungande trädgårdsmästaren och hans band gjorde en mycket trevlig spelning med sin stilmix av isolation years och dinosaur jr. sen blev jag för full och började spela luftgitarr till iron maiden. Vi stoppar där.

Tuesday, December 05, 2006

Tisdagskänslan

Det är bra surt nu. Mörkt och blåsigt och regnigt. Och så tisdag - veckans kanske tråkigaste dag. Förmycket av veckan kvar å redan trött på'et. Sån tur att vi fick åka på studiebesök på jobbet. Och så har jag ju köpt en ny mobil - då blir man alltid glad, och ofta lite förvirrad. Imorrn händer en annan kul grej - Popsoaren, missa inte den.