Saturday, December 31, 2005

Gitarren mot synten

Hela detta år har gitarren fört en ojämn kamp mot synthen, eller electronican som det heter. P3 pop har på några år blivit P3 electronica utan att byta namn, men innehåll. Det ska va några skumma beats, gärna lite pitchad sång å blipp blipp. Modernt, ungt, fräscht, nyskapande. Men bra? Nä oftast inte - enligt mej. Möjligtvis lite kul. Har jag nu slutligen blivit gammal inskränkt och konservativ? Isåfall är jag det gärna. För gitarrmusiken är långtifrån död. När jag tidigare idag lyssnade på Fire med Jimi Hendrix i en liveversion från royal albert hall -69 stod det klart att klyschan är sann: gitarrens möjligheter är oändliga, och VAR oändliga redan då. Alltså, jag har inget emot synthar som ett komplement - Stevie Wonder har gjort asgrym synthmusik, Trent Reznor är något av en husgud - OCH elektroniker (och en av få av dagens rockartister som använder piano på ett innovativt sätt) - Ministry är/var tuffa å Silverbullit har också en skön elektrorockig mix. MEN gitarren, det är ändå nåt visst. Jag spelar själv gärna gitarr men har inte riktigt rätt prylar för att just utnyttja de där ljudmöjligheterna. Men kolla min årsbästalista. Det dräller av gitarrer på alla dessa plattor. Dessa omoderna skräniga distade fuzzade wahwahnde gitarrer som rispar så skönt mot trumhinnan. Gitarrmusik kan va tråkig å dötrist å...alldeles alldeles underbar!

Thursday, December 29, 2005

tillägg

jag glömde ju bright eyes och teenage fanclub bland braiga plattorna.

hopp inför 2006:

skivsläpp med Ed Greene, Pistolese, Barcelonagänget.

och så ska väl AC/DC börja röra på sig igen? Nån som vet?

Wednesday, December 28, 2005

Mitt eget musikår

Det har ju varit rätt turbulent, som redan nämnts i min gamla blogg

Först la ju Dexter av i februari, och sen 3,5 i april.
Extra Cheese gjorde sin tredje demo i mars, men det blev inga gigs under året. Det blev några repningar med Mirror Maze under sommaren.
Shape of Things blev Wanted och hade ett tiotal spelningar i nästan lika många sättningar.
Å knegarn hade hela 14 (!!!) spelningar!

Årets...

jag tänkte egentligen vänta med årets...listan för håkan hellström släpper en ny skiva idag men den första är ju med så watt a fack. Det handlar ju mest om musik å så då va... Årets...jag kommer ju knappt ihåg vad som har passerat. Men judas priest släppte ju ny platta i början på året och jag har hört ett par låtar från den som var helt ok. Sen gjorde ju ark en grym konsert i teaterladan i huskvarna folkets park i mars... Fast Nine Inch Nails i Hultsfred i ösregn slår nog det mesta, ja det var årets konsert. Årets festival var dock Emmabodafestivalen, sämre band i år än 2004 men lika trevliga festivalkompisar. Årets besvikelse var också festivalrelaterad: inget Hovstock!!! Bra plattor 2005: Oasis, Stones (bitvis), SOAD, Håkan bråkan Hellström, Cardigans, David Sandström Jag har inte hört Alfs andra än men den är säkert grym Darkness nya var dock en besvikelse. 2-3 bra låtar bara. Och för lite tuffa låtar av typen get your hands off my woman MF... Som vanligt en massa bra JKPG-förmågor, t ex Barcelonagänget, Hellfueled, Amy Diamond, Amores Perros Vi stannar där så länge... jag kommer nog på mer...

Tuesday, December 27, 2005

Knegarn lär sig Blogger

Passagens blogverktyg funkade sådär. Blogger är bra säger sambon.
Nu vet jag hur man lägger in en bild också.
God fortsättning på er!

Thursday, December 22, 2005

Knegarn - nu på Blogger

Knegarns blog finns numera här på Blogger.
Gamla bloggen finns här, iaf ett tag till.